söndag 21 oktober 2012

Lyxweekend i Göteborg


Denna helgen har verkligen varit trevlig på alla sätt. Länge har jag längtat efter den och den var värd att väntas på. Den gick väldigt fort över bara, tänk om man kunde stanna tiden ibland!


Direkt efter sista praktikdagen åkte jag bara hem och mötte upp Fredrik för att genast bege oss iväg mot Göteborg och hotell Gothia towers. Farmor hade redan hämtat barnen och de skulle sova över hos de och ha fredagsmys där. Jag och Fredrik landade i Göteborg under värsta rusningstrafiken och fick problem med parkering. Det löste sig tillslut men det blev lite tajt med tiden då vi hade ett bokat bord på hotellets resturang men vi hann precis checka in och få rummet och byta om till lite finare kläder. Väl på resturangen kom nästa probelm. Hotellet hade missat att boka bord till oss! Donken kändes ju inte alltför lockande då man sett fram mot en riktig finmiddag med tre rätter. Vi fick hämta bokningen på rummet och sen löste de det åt oss. Vi hamnade vid det obokade bordet...det var ett annat par som hamnade i samma situation. Men vi fick god mat i alla fall och bra service och vi kände oss nöjda med det.

Till förrätt åt vi någon körvelrimmad lax och skagentartar på morotscremé. Det var väl sådär. Det smakade gott men konsistensen var lite mosig. Varmrätten bestod av rökt majskycklingbröst med svamprisotto. Det var jättegott. Jag brukar inte gilla risotto men denna var inte alls sådär mosig utan var faktiskt jättegod. Efterrätten var mjölkchokladmousse och den var ju sagolik! Vi drack rött vin till. Jag en alkoholfri variant. Det kändes lite roligare än mineralvatten. Mitt vin var dessutom 20 kr dyrare än Fredriks vin konstigt nog. Vi fick en trevlig middag och begav oss sen iväg till scandinavium för att se Peter Jöbacks " I love musicals". Det får bli ett senare inlägg då jag har lite inspelningar på mobilen.

Lördagen började med en ljuvlig hotellfrukost. Det är ju det bästa med att sova på hotell! Vi satt länge och njöt av goda frallor, ägg och bacon och en massa annat gott. Sen mötte vi upp barnen som kommit fram till Göteborg med farmor och farfar för att umgås en dag på universeum och sova en till natt på hotell. Barnen tyckte detta var superspännande! Detta får också bli ett eget inlägg senare. 

Idag har vi varit supertrötta hela familjen. Seg söndagseftermiddag men nu sover äntligen barnen och vi kan dega en stund framför TV:n.

Inga kommentarer: